Werkwijze


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 0 Flares ×
Werkwijze tuinontwerp Wij nemen graag de tijd voor u en uw tuinwensen en ideeën. Hieronder geven we in een stappenplan aan hoe wij in een aantal weken een definitief tuinontwerp realiseren uw ideale tuin te kunnen realiseren.  

Kennismakingsgesprek

Nationale tuinontwerpdag bibliotheek Moordrecht Zuidplas STIJLTUINEN Erik van GelderHet eerste kennismakingsgesprek is vrijblijvend. Dit gesprek zal plaatsvinden in onze studio of indien gewenst op de locatie zelf. Tijdens dit bezoek bespreken we de mogelijkheden en nemen we uw wensen en ideeën door. Ook zullen we tijdens dit gesprek onze portfolio met diverse tuinen met u doornemen. Ter voorbereiding op dit gesprek ontvangt u van ons een checklist of inventarisatielijsten met een aantal vragen om duidelijkheid te krijgen over uw tuinwensen en verwachtingen. Hierdoor kunnen wij uw wensen zo goed mogelijk vertalen in een op maat gemaakt exclusief tuinontwerp.

Inventarisatie

De huidige situatie en de te behouden beplantingen, bomen en bouwkundige elementen worden opgenomen en geïnventariseerd. Hierbij wordt onder andere gelet op afmetingen, hoogtes t.o.v. het vloerniveau van de woning, zon/schaduw, gevelindeling van uw woning en eventueel her te gebruiken materialen en beplantingen. Ook worden foto’s gemaakt van de bestaande situatie. Op basis van deze inventarisatie maken wij een overzichtstekening welke als basis dient voor het conceptontwerp.

Het conceptontwerp

Tuinontwerp-tuinplan-bijzondere-en-moderne-tuin-Den-HaagHet conceptontwerp geeft de hoofdindeling van uw tuin weer. Hierin worden de door u aangegeven wensen en ideeën die tijdens het eerste gesprek naar voren zijn gekomen meegenomen en verwerkt. Bij het conceptontwerp wordt tevens een conceptmatige 3D uitwerking van het plan gemaakt. De resultaten worden tussentijds uitgebreid met u besproken en nader toegelicht.  Pas als uw gevoel bij het conceptontwerp goed is zal het conceptontwerp uitgewerkt worden tot een voorlopig tuinontwerp.

Het voorlopig tuinontwerp

wellnesstuin-wellnessarchitect-erik-van-gelder-design-welnessEen voorlopig tuinontwerp is een 3D detaillistische weergave van de indeling van uw tuin. De plaats en uitwerkingen van onder andere de erfafscheidingen, trappen, terrassen, vlonders de eventuele bouwkundige elementen zoals bijvoorbeeld een moderne terrasoverkapping, een bijzonder waterelement en de bakken, bomen en beplanting zijn hierin nauwkeurig weergegeven. Om het ontwerp visueel te maken tekenen we het plan volledig in 3D. Hierdoor ontstaat een realistisch beeld van het eindresultaat van uw tuin.

Definitieve uitwerking met technische details

Deze tekening op schaal is als het ware de bouwtekening voor de uitvoering van uw tuin. Voor de bouwkundige elementen die een plaats krijgen in de tuin, (denk aan de erfscheidingen, vlonders, hoogteverschillen, waterelement/vijver of terrasoverkapping) worden technische tekeningen gemaakt waardoor de uitvoerders precies weten hoe deze elementen opgebouwd moeten worden. Afhankelijk van de complexiteit van het definitieve tuinontwerp besluiten we hoever we hierin moeten gaan.

Het beplantingsplan

Het beplantingsplan dat gemaakt zal worden geeft inzicht in de te gebruiken soort beplanting, de Latijnse namen, de hoeveelheden en bijzonderheden. Hierbij wordt rekening gehouden met uw wensen ten aanzien van soorten en kleuren en dit wordt nader besproken tijdens het voorlopig tuinontwerp.

Het verlichtingsontwerp

Tuinverlichting exclusief verlichtingsplan LED stralers uplichters en downlichtersVoor de buitenruimte en het opgestelde definitieve tuinontwerp wordt een exclusief en uitgebalanceerd verlichtingsplan opgesteld. Wij hechten hieraan heel veel waarde omdat de tuin ook in de avonduren aantrekkelijk moet zijn om naar te kijken. Tuinverlichting is sfeerbepalend. Ook worden op het verlichtingsplan de eventueel aanwezige kabels en/of nieuwe elektrakabels en elektrapunten aangegeven. Deze zijn van belang voor bijvoorbeeld een staande buitenlamp een jacuzzi, sauna of een pomp voor het waterelement of de vijverpartij.

Begeleiding tijdens de aanleg

In de aanlooptijd voor en tijdens de aanleg van uw tuin zullen wij begeleiding geven en het project coördineren. Door deze aanpak waarborgen wij een correcte uitvoering en zal het ontwerp ook zo uitgevoerd worden zoals wij het bedoelen. Tevens kunnen we in overleg met de uitvoerende een fase-plan opstellen. En wordt een offerte opgesteld welke gespecificeerd per fase en/of deel aangeeft wat de aanleg van uw tuin gaat kosten conform het door ons opgestelde tuinontwerp. Ook kunnen wij in dit stadium uitzoeken of vergunningen of eventuele klicmeldingen nodig zijn en u helpen bij het aanvragen hiervan.
© Copyright Tuinontwerp en tuindesign STIJLTUINEN | Exclusieve, luxe en moderne tuinen 2004-2015
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 0 Flares ×